Zagreb je bio domaćin velike konferencije Europskog konzorcija hemofilije koja je održana od 6. do 8. listopada 2023 u hotelu Westin Zagreb

Fotografija s konferencije- Društvo hemofiličara Hrvatske

Kako prenosi Društvo hemofiličara Hrvatske, ova konferencija predstavlja najveći godišnji skup EHC-a koji okuplja članove europskih nacionalnih organizacija osoba s poremećajem zgrušavanja krvi, zdravstvene djelatnike, predstavnike farmaceutskih kompanija te sve ostale zainteresirane za skrb o osobama s koagulopatijama.

U tri dana ispunjena brojnim predavanjima, sudionici su mogli saznati najnovije informacije vezane za sve veće mogućnosti liječenja poremećaja zgrušavanja, uključujući i nove spoznaje o liječenju nadomjesnom i nenadomjesnom terapijom te o liječenju genskom terapijom.

Od brojnih ostalih tema, treba istaknuti teme vezane za poremećaje zgrušavanja kod žena, temu pristupa liječenju boli kod osoba s poremećajima krvarenja, aktualno pitanje važnosti mentalnog zdravlja, kao i temu posvećenu aspektu starenja osoba s hemofilijom.

S preko 400 sudionika iz više od 50 država diljem svijeta, ovogodišnja konferencija omogućila je bolje međusobno povezivanje nacionalnih organizacija, razmjenu iskustava te stvaranje novih konekcija koje će doprinijeti uspješnijem radu na korist svih osoba s poremećajima zgrušavanja.

više o samom događaju možete pročitati putem iduće poveznice:https://www.dhh.hr/aktualnost-pregled/ehc-konferencija-u-zagrebu