Psihološka podrška

 

 

Dugotrajne bolesti iscrpljuju psihološke kapacitete oboljelih, utječu na njihove bliže članove obitelji i okolinu te nerijetko sa sobom donose psihičke tegobe poput osjećaja ljutnje, tuge te anksiozno-depresivnih simptoma.
Psihološka podrška pomaže oboljelima da lakše pronađu načine kako se nositi s različitim psihološkim stanjima, situacijama i reakcijama koje kronična bolest donosi. Također, u savjetovanju se može raditi na drugim temama koje su osobi važne. Najčešće teme savjetovanja su pomoć u nošenju s dijagnozom, bračno savjetovanje, zdravstvena anksioznost te rad na anksioznim i depresivnim simptomima. Individualno i grupno psihološko savjetovanje psihologinja provodi uživo, telefonski i putem Zooma, periodično organizira psihoedukativne radionice te piše psihoedukativne tekstove za oboljele.

Psihologinju možete kontaktirati na broj telefona 099/659-6275 ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do 16 sati.

Ovaj sadržaj snimljen je uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Hrvatski savez za rijetke bolesti je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.
Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Europska unija

Zajedno do fondova EU

O nama

Copyright 2020 Hrvatski savez za rijetke bolesti.
Development by Fugaj Creative.