Dragi članovi i roditelji djece s RB ,

hvala svima na interesu, jako puno vas se odazvalo i ispunilo upitnik što su nam sjajne smjernice za dalje. Svakakve zanimljive informacije ste nam dali ,pa nas posebno veseli pripremiti Vam novi kamp sa puno zanimljivosti.

Sastavljen je upitnik na google forms, koji je bio dostupan potencijalnim sudionicama. Na taj način ispitivala se zainteresiranost, mišljenja i teme za nadolazeće Zimske kampove. Upitnik je sastavljen uz suradnju voditeljice projekta i radnog terapeuta. Na taj način, radni teraput iz iskustva u radu s djecom s rijetkim bolestima i razvojnim teškoćama, oblikuje određene aktivnosti, odnosno radi prilagodbu, kako bi svako dijete moglo sudjelovati bez obzira na teškoće.

Rezultati su ukazali na to da većina djece voli, čak njih 48,9 % je čitanje slikovnica/knjiga/slušanje priča i bajki. Zanimalo nas je i koje igračke djeca preferiraju, te što bi im  okupiralo pažnju, ali i činilo ugodno i prihvatljivo okruženje u kojemu će s veseljem sudjelovati su : žvotinje, kuhanje, lego kockice, senzorne lopte, mobiteli i laptopi.
Teme koje bi voljeli da su obuhvaćene su u najvećem postotku – Prihvaćanje različitosti i razvijanje pozitivnih vrijednosti o sebi i drugima, zatim Prijateljstvo, „Smiješni dan“ / gost iznenađenja koji će animirati i nasmijavati djecu/zašto je
smijeh dobar/što nas nasmijava i razveseli, te tema – svi moji osjećaji . Na pitanje o tome što bi htjela vidjeti u Zimskim kampovima, roditelji su u ime svoje djece najčešće odabrali: gost iznenađenja, poklon iznenađenja, glazbene i kreativne aktivnosti, edukativne i zabavne igre, igre usvajanja novih vještina, gledanje kazališne predstave i vježbanje socijalnih vještina.

Važna nam je i informacija roditelja kako su njihova djeca u velikom postotku sama sudjelovala u ljetnim kampovima, cilj nam je da uključimo djecu u socijalizaciju s vršnjacima što pogoduje njihovom razvoju.