U sklopu projekta „Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti“ (UP.02.2.2.06.0139) dana 27. siječnja 2022. održan je online tečaj za roditelje djece s rijetkim bolestima, naziva Tko se boji interneta još? Izazovi online svijeta za roditelje i njihovu djecu s rijetkim bolestima. Predmetna aktivnost je održana u sklopu Elementa 8: „Provedba 16 online tečajeva za roditelje“.

Sudionici tečaja su bili roditelji djece s rijetkim dijagnozama i/ili teškoćama u razvoju. Gošća predavanja bila je Iva Vidanec, mag.psych. Cilj tečaja bio je psihoeducirati roditelje o tome kako internet može biti mjesto na kojemu djeca, iako mogu puno toga naučiti, također se mogu sresti s različitim opasnostima. Roditeljima su pruženi savjeti kako se nositi s takvim situacijama, ali i praktični savjeti o korištenju aplikacija za nadzor sadržaja koje dijete prati na internetu.

Povratne informacije sudionika bile su iznimno pozitivne, uz pohvalu Savezu za inicijativu psihoeduciranja roditelja o različitim životnim temama.