“Sreća je u meni”

je naziv predstave koju priprema kazališna dramska skupina koju će izvesti naši mali glumci u travnju 2022. na pravoj pravcatoj pozornici.

Predstava će biti kruna našeg rada na dramskim radionicama s djecom s rijetkim bolestima i/ili teškoćama u razvoju u sklopu projekta „Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti“ (UP.02.2.2.06.0139).

Cilj svake pojedine radionice koje se odvijaju svaki ponedjeljak u Centru za kulturu Pešćenica je također pobuditi sam osjećaj sreće u svakome od polaznika.

Radimo po dramsko pedagoškoj metodi prožetoj terapijom plesom i pokretom. Tako da kroz artikulaciju i prepoznavanje emocija izražavamo razne dramske situacije. Kroz igru i ples osvještavamo svoju maštu i prezentiramo ju jedni pred drugima. Svatko od polaznika je poseban i jedinstven i kroz dosadašnje susrete uspjeli smo stvoriti grupni osjećaj povjerenje što je dovelo do međusobne empatije i podrške kao i do razvoja lijepe slike o njima samima.

Voditeljice radionice su Petra Bokić, dramska pedagoginja, glumica i lutkarica te klaunesa u Crvenim Nosovima i Anamarija Jurišić, dipl. Glumica i lutkarica, terapeutica plesom i pokretom te klaunesa u Crvenim nosovima.

Ono što za kraj imam za reći da je sreća u svima nama i igrajmo se i plešimo kroz život <3

Petra Bokić, voditeljica dramske