Projekt „Postanimo češći!“

Novartis Hrvatska je od 9.12. do 11.12.2022. u Trakošćanu održao još jedan susret u sklopu Patient Association Academy, na kojem su sudjelovale udruge koje se bave pravima pacijenata iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH I Makedonije.         

Iva Omrčen i Suzana Sakić

Susret je započeo u petak, 9.12. predavanjima o Tik-Toku i njegovim potencijalima za neprofitne organizacije te o smjerovima u kojima se današnje društvo kreće i ulogom civilnog društva u tome. Subota, 10.12., bila je rezervirana za prezentacije projekata na kojima su kroz prethodnih nekoliko mjeseci radili predstavnici okupljenih udruga, uz pomoć mentorica – stručnjakinja za područje komunikacija, brendiranja i marketinga, strateškog razvoja, upravljanja i vođenja – koje su im dodijeljene. Ukupno 24 udruge iz regije predstavile su svoje projekte, a na kraju je stručna komisija (koju su činile sve mentorice te predstavnice Novartisa) odabrala 6 projekata koji su nagrađeni daljnjom edukacijom Zaklade „Žuta točka“. Ova edukacija će omogućiti daljnji razvoj predstavljenih projekata te sjecanje znanja iz područja fundraisinga.

Suzana Sakić (HSRB) , Iva Omrčen (NORBS) i Anamarija Hrvoić Đurić (Manjgura)

Suzana Sakić, voditeljica projekata u Hrvatskom savezu za rijetke bolesti, s kolegicom Ivom Omrčen iz Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije – NORBS predstavila je regionalni partnerski projekt „Postanimo češći!“ (u partnerstvo je uključen i Savez za rijetke bolesti Republike Srpske). Upravo je ovaj projekt među nagrađenima i odabranima za daljnji razvoj, mentorstvo i podršku.           

 Posljednjeg dana susreta održana je radionica usmjerena na osobno osnaživanje sudionika i postavljanje ciljeva za 2023. godinu.