Kroz projekt “Radnoterapijsko i medicinsko savjetovalište za osobe oboljele od rijetkih bolesti” koje financira Grad Zagreb opremili smo terapijski kabinet s novim didaktičkim i drugim igračkama koje potiču razvoj,a koje će pomoći našoj radnoj terapeutkinji Angeli u radu s djecom s rijetkim bolestima. 🧸

Radna terapija i didaktičke igračke imaju ključnu ulogu u podršci razvoju djece s poteškoćama. Radna terapija koristi aktivnosti i igru kako bi potaknula dječji napredak u različitim područjima, poput fine i grube motorike, senzorne integracije te kognitivnog i emocionalnog razvoja.

Didaktičke igračke su posebno prilagođene igračke koje potiču djetetovu kreativnost, logičko razmišljanje, motoričke vještine i društvenu interakciju. One su dizajnirane tako da pružaju podršku djetetu u savladavanju izazova s kojima se susreće.

Kombinacija radne terapije i didaktičkih igračaka omogućuje djetetu da razvije svoje vještine i sposobnosti na način prilagođen njihovim potrebama. Ove metode podrške ne samo da potiču razvoj djeteta već i pomažu u poboljšanju samopouzdanja, samostalnosti i socijalne integracije.

Hvala Grad Zagreb na financijskim sredstvima.