Socijalne radnice Ivana Hrastar i Ida Mirković Knaus održale su studentima diplomskog studija edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu predavanje o rijetkim bolestima. Navedeno predavanje održano je kao dio terenskih intervencija u sklopu ACF projekta “Ženski stav za sustav!”.

Kroz predavanje je studentima predstavljeno područje rijetkih bolesti, izazovi s kojima se susreću osobe s rijetkim bolestima i članovi njihovih obitelji, kao i uloga Saveza u pružanju pomoći i podrške osobama suočenim s rijetkim bolestima. Na taj su način budućni stručnjaci koji će se u svom radu susretati i s osobama s rijetkim bolestima dobili uvid u izazove koji su specifični u tom području, kao i konkretne informacije koje im u praksi mogu pomoći.


Zaključeno je kako je suradnja stručnjaka iz različitih područja od iznimne važnosti za razvoj što bolje skrbi za osobe s rijetkim bolestima, a upravo ovakva edukativna predavanja stvaraju temelj za daljnji razvoj suradnje te razmjene znanja i dobrih praksi.

Projekt „ŽENSKI STAV ZA SUSTAV! Sveobuhvatna podrška i osnaživanje žena s  izazovima rijetkih bolesti“ podržan  je kroz Fond za aktivno građanstvo,  sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.