U sklopu projekta Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti (UP.02.2.2.06.0139), Hrvatski savez za rijetke bolesti u suradnji s centrom Coralina organizira online regionalnu radionicu za stručnjake pomagačkih zanimanja na temu Izazovi stručnjaka u radu s djecom s rijetkim bolestima i/ili teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Predavanje će održati dječja psihologinja Maja Bonačić, magistra psihologije, psihoterapeut u superviziji, praktičarka terapije igrom i majstorica NLP-a.

Regionalna radionica će se održati 28. listopada 2021. s početkom u 17 sati putem platforme ZOOM, a planirano trajanje radionice je 90 minuta.

Na predavanju ćemo govoriti o sljedećim temama:

  • Osobne granice stručnjaka pomagačkih zanimanja
  • Kako „odvojiti“ posao od emocija, pri čemu je posebno osjetljiv rad s djecom s težim dijagnozama ili terminalnim stanjima
  • Burnout kod stručnjaka pomagačkih zanimanja
  • Koje su naše snage da ipak radimo svoj posao? Što nas motivira?
  • Koji su najveći izazovi u radu? Što pomaže u izazovnim, stresnim situacijama?

Pozivamo sve psihologe, pedagoge, socijalne pedagoge, radne terapeute i ostale stručnjake pomagačkih zanimanja koji rade s djecom s rijetkim bolestima i teškoćama u razvoju da nam se pridruže. Ovdje možete preuzeti Program regionalne radionice za stručnjake .

Radionica je prijavljena za bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori radnih terapeuta, Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora te će biti prijavljena i ostalim komorama u slučaju većeg odaziva pojedinih struka.

Način prijave:

Popunjen prijavni obrazac(kliknite za preuzimanje), ovjerenu izjavu poslodavca (kliknite za preuzimanje) te Obrazac 1 i Obrazac 2 (kliknite za preuzimanje) ispisati, popuniti i poštom poslati na adresu:

Hrvatski savez za rijetke bolesti
Ivanićgradska 38, 10 000 Zagreb s naznakom „Za regionalnu radionicu“

Prijave zaprimamo zaključno s datumom slanja 22. listopada 2021., nakon čega na e-mail adresu sudionicima šaljemo poveznicu za pristup radionici. U slučaju dodatnih upita u vezi ispunjavanja obrazaca, kontaktirajte voditeljicu aktivnosti Sanju Bulog na 099/659-6275.

VAŽNO!

S obzirom da je radionica prvotno planirana uživo, a zbog obveze skupljanja originalne dokumentacije za projekt „Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti“  koji nam je omogućio besplatno educiranje stručnjaka, prijava na radionicu moguća je isključivo poštom. Hvala na razumijevanju.