Posljednjeg dana u veljači obilježili smo još jedan međunarodni Dan rijetkih bolesti 2023.godine i to u zebrinim prugama!

Hrvatski savez za rijetke bolesti, u suorganizaciji s gradom Zagrebom – gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom organizirao je medijsku kampanju u gradu Zagrebu – putem citylight plakata i jumbo plakata – sa teaserom ‘Zašto zebra ima pruge?’ a na sam 28.veljače organizirano je tradicionalno okupljanje u centru grada Zagreba.

Građani grada Zagreba, rado su uzimali zebraste vrpce i fotografirali se unutar zebrastog okvira te na taj način pružili podršku sugrađanima oboljelima od rijetkih bolesti. U ovogodišnju kampanju uključene su i brojne škole, a svoje crteže šarenih zebri šalju nam i dalje te ćemo ih nastaviti objavljivati na našim društvenim mrežama u znak podrške našim najmanjim zebricama.

Također u petak 3.3. povodom međunarodnog Dana rijetkih bolesti naši studenti medicine –  volonteri uključeni u rad studentske Linije pomoći za rijetke bolesti organiziraju 4.studentski skup o rijetkim bolestima.

Ponosni smo i na njihov predani rad, angažman i mnogobrojne inicijative koje sa zadovoljstvom podržavamo.
Ovom prilikom zahvaljujemo svim medijima na suradnji i praćenju naših aktivnosti,  donatorima i volonterima koji su omogućili obilježavanje Dana rijetkih bolesti na primjeren način.