U susret Međunarodnom danu rijetkih bolesti postali smo dio jedne prelijepe priče o prijateljstvu, prihvaćanju različitosti i uključenosti djece s rijetkim bolestima <3
Nakon naših Zimskih Kampova, u sklopu kojih su djeca kroz pjesmicu „Volim tebe kao sebe“ imala priliku učiti o pozitivnim vrijednostima i podršci, priča je dobila nastavak i otputovala u Koprivnicu, gdje su prvašići zajedno sa svojom učiteljicom marljivo uvježbavali pjesmicu i pripadajuću koreografiju iz Kampova, kako bi zajedno sa svojim prijateljem iz razreda koji ima rijetku bolest mogli obilježiti ovaj poseban datum, i pokazati mu da je i on važan dio njihove grupe, da je prihvaćen, voljen i omiljen.

Kako bismo ih podržali i pokazali koliko nam znači njihov trud, za sve učenike pripremili smo posebne diplome za „Najbolje prijateljstvo“ kao uspomenu i podsjetnik na sve što su naučili – prihvaćanje različitosti, podrška i zajedničko pomaganje, osmijeh, brižnost, empatija.

Hvala vam što učite nas „velike“ što znači pravo prijateljstvo, timski rad i što uz vas vjerujemo da zajedno možemo svijet činiti sretnim i ljepšim mjestom. Vi ste nam motivacija i inspiracija da ništa nije nemoguće. Sretni smo što možemo biti mali kotačić u ovako posebnoj priči!

Klikom na ikonicu možete pogledati i video na Facebook stranici saveza.