U sklopu projekta „Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti“ (UP.02.2.2.06.0139), dana 10. veljače 2022. održana je online edukacija za roditelje djece s RB i/ili teškoćama u razvoju. Edukacija je održana u sklopu projektne aktivnosti Provedba 16 online tečajeva za roditelje.

Stručni dio online tečaja održale su Minja Jeić, prof.psih. i Ana-Marija Bohaček, univ. spec. rehab. educ. Iz Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno.

Cilj online tečaja bio je osvijestiti načine realiziranja dugoročnih ciljeva te predstaviti četiri stupa roditeljstva koja predstavljaju ponašanja koja potiču djetetov razvoj i promiču uspostavljanje dobrog odnosa s djetetom.

Tečaj je bio vrlo interaktivan, sudionici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim anketama, često su se uključivali u razgovor s predavačicama i postavljali su im pitanja.

Povratne informacije sudionika su bile vrlo pozitivne. Sudionicima se jako svidjela interakcija, a zaključeno je i kako je ovakav oblik podrške kroz tečajeve iznimno važan za lakše nošenje sa svakodnevnim izazovima roditelja djece s RB i/ili teškoćama u razvoju.