S ciljem podizanja kvalitete života djece s rijetkim bolestima i razvojnim teškoćama te povećanja njihove socijalne uključenosti i osnaživanja, Hrvatski savez za rijetke bolesti organizira besplatne online ljetne edukacijsko-rehabilitacijske kampove pod nazivom „Moje mjesto pod suncem“. Kampovi se provode u online okruženju kako bi svako dijete imalo jednaku mogućnost pristupa sadržajima i aktivnosti.

Želja nam je omogućiti djeci da na zabavan, siguran i edukativan način stječu nova znanja i vještine, upoznaju nove prijatelje i razvijaju pozitivne vrijednosti i samopouzdanje.

Aktivnosti online kampa prilagođene su dobi i individualiziranim mogućnostima djece, a osmišljene su na zabavan način, potičući razvoj pozitivnih stavova i obrazaca ponašanja vezanih uz brigu o zajednici i okolišu.

U online kampu su za djecu isplanirane raznovrsne kreativne i edukativne aktivnosti kroz igru, druženje, socijalno uključivanje i aktivno sudjelovanje u životu i inicijativama lokalne zajednice, uz dugoročnu održivost aktivnosti i nakon završetka provedbe kampa. Za svako dijete osigurani su kvalitetni personalizirani materijali za sudjelovanje u aktivnostima (LabZab box i e-book).

Aktivnosti online kampa sadrže edukativno-zabavni program i kreativne radionice, storytelling predstave i popratne audiovizualne sadržaje, uključujući i premijeru edukativnog animiranog filma o prihvaćanju različitosti i pozitivnim vrijednostima, kroz 5 osnovnih tema:

  1. Recikliranje na dječji način
  2. Vode i njihova zaštita
  3. STEM dan
  4. Biljke i životinje
  5. Sustainable living (uključivanje u humanitarne akcije, volontiranje, kompostiranje)

Smatramo jako važnim da svako dijete, bez obzira na svoje zdravstveno stanje, ima jednak pristup socijalnim uslugama, edukativnim i zabavnim aktivnostima te da bude prihvaćeno i ravnopravno uključeno u svoju zajednicu.

Osjećaj prihvaćenosti i prijateljstva u djetinjstvu jedna je od najvažnijih komponenti zdravog i sretnog odrastanja, a kroz ove aktivnosti možemo dati važan doprinos na tom putu sretnog odrastanja!

Prijave za online kampove su otvorene do 28.5.2021. (ili do popunjenja raspoloživih termina)! Online kampovi se održavaju u dva termina, prva grupa 21.-25.6. i druga grupa 28.6.-2.7.2021.

Prijaviti se možete putem maila srdjana.hsrb@gmail.com ili pozivom na broj 091/444-3039 (svakim radnim danom od 8 do 16 sati).